2009-08-31

Управителен Съвет на Съюзът на Писателите от Интернет

Вече е по книжарниците новата книга на Паула Лайт “Пътят към Свещената магия” на изд।”ДИЛОК”

В подкрепа на позицията на Паула Лайт
Написано от Валери Рибаров - Mojsei
Понеделник, 03 Август 2009 15:04
“ХАЙДА ДА СЕ ВЗЕМЕМ В РЪЦЕ И ОТ ОВЧЕ СТАДО ДА ЕВОЛЮИРАМЕ В НАРОД !

Не е ли добра идея, а?”
Паула Лайт

Драга, Паула!

Управителният Съвет на Съюзът на Писателите от Интернет обсъди Вашата статия “Румяна Желева и Божидар Димитров на изпит пред българското общество!” и ме упълномощи, в качеството ми на негов Председател, да Ви отговоря следното:

Първо. Съюзът на Писателите от Интернет подкрепя писателската Ви позиция, изразена във Вашата статия и се солидаризира с Вас, че днес не само управляващата класа е на изпит пред обществото, но и всеки от нас е на обществената сцена, а тя е глобална. Вие самата показвате каква трябва да бъде позицията на съвременния писател. На последните парламентарни избори българският народ издигна на сцената нова политическа класа, която излъчи депутати, положили вече клетва във всяко свое действие да се ръководят от интересите на народа, т.е. от интереса на всеки българин, което издига политическата демагогия на нова висота. В този дух, призивът Ви да се вземем в ръце е необходим и затова актуален. В изпълнение на това: Управителният Съвет на Съюза на Писателите от Интернет Ви признава за почетен Член на Съюза, което Ви дава възможност да учредите и оглавите негов Клон, а всичко това е практическа стъпка в изпълнение на призива Ви да се вземем в ръце.

Второ. Присъединяваме се към усилията Ви в защита на нашата сънародничка Спаска Митрова, която, в този момент, трябва да почувства моралната подкрепа на своите обединени сънародници за разрешаване на изкуствено създадените й проблеми.

Трето.Предлагаме Ви да направите необходимото за обединяване на различни граждански сдружения и организации като за целта оглавите техен ръководен орган. Сайт “Животът”, работещ като орган на Съюза на Писателите от Интернет, има за цел да обедини прагматичните българи, които да отстояват хуманизма при днешните обстоятелства!
Председател на Съюза на Писателите от Интернет:
Валери Рибаров

До Управителния съвет
на Съюза на писателите
в Интернет

Мои скъпи приятели,

Искрено ви благодаря, че ме считате за достойна да бъда една от вас। Гордея се с това, защото тук, в мрежата, се зароди и процъфтява творческата свобода. Тук словото не се продава, с него не се правят недостойни заменки. То не угодничи, не коленичи пред силните на деня, не брои банкноти и не звучи като “Осанна!” или “Разпни го!” по нечия платена поръчка. Тук творецът не е слуга на никого, освен на народа си .

Всички ние имаме една свещена обща мисия: да превърнем електоралните единици в личности, масите - в свободни хора, безразличните - в пламенни патриоти, стадото - в човешки същества। Заедно можем да работим за достойнството на българския народ.

С радост поемам задължението да приобщавам към нашата кауза автори, издатели и журналисти, отхвърлили всяка корист и продажност и работещи за своите братя и сестри и за Родината।

Ваша Паула Лайт.
E-mail: paulaverity_light@abv.bg
Блог: http://paulaveritylight.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Мнението Ви за новата книга "Пътища" на Паула Лайт

Мнението Ви за материалите

Powered By Blogger