2010-04-15

“РАЯ СТЕ БИЛИ, РАЯ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ”.

Може да разпространявате и публикувате!

Змията на име Ахмед Доган вече не е мъничка, приятели! Не можем да й строшим главата с крака и да си завоюваме обратно свободата и държавата толкова лесно. Имаме работа с многоглаво чудовище, което от ден на ден, пред примирения поглед на властите, все повече набъбва и завзема парите ни, имотите ни, дори душите ни.
Писна ми отговорните чиновници и магистрати свенливо да отклоняват поглед от деянията на този престъпник, да го търпят или дори да му сътрудничат, оправдавайки се с необходимостта да се пази “етническия мир”, да се търси диалог с малцинствата, да се прави добро впечатление на Европа и света с “религиозна и етническа толерантност”.
Стига! Нито в Европейските структури, нито в Родината ви, господа, живеят глупаци! Лично на мен ми дойде до гуша от вашите плиткоумни, жалки и недодялани оправдания. Защо търпите безобразията на този разпасан дерибей? И докога?!
Може би, във вашите паници също има мръвки, които усърдно прикривате с мътния сос на многословното бездействие и безсмислените оправдания? Или, създали за свои цели този гнусен Франкенщайн, вече не можете да се справите с него? Или, още по- страшно, не щете, защото на фона на неговите безобразия, изглеждате чистички, добри и патриотични? Нима вече сте си разделили териториите на влияние като зли глутници от безродни псета?
Нямате ли капка срам, капка съвест? Без души ли сте?! Свършиха ли се мъжете в тая страна, та търпим откровената гавра на същество като Меди Доганов?
Тогава ще ви кажа направо: Ние само имитираме демокрация, както евнухът - секс. Фасадата на нашия парламентаризъм, правосъдие и управление напомнят Екатеринино село. Лъскава е само фасадата, а отвътре вони!
И, когато творението ви крещи, че депутатите нямат власт, че властта е в неговите ръце, че той разпределя фондовете и финансирането на държавата, че рая сме били и рая ще си останем, просто преклонете глави пред истината! Дотам сте я докарали.
Отново, за пореден път, излагам пред вас системата на действие на господин Доган. И ако нито прокуратурата, нито данъчните власти, нито комисията на Кушлев се самосезират, ще напиша пред Европейския парламент и пред медиите по цял свят, че България е толкова демократична, колкото Арабско емирство. А, може би, трябва да се извиня на емирствата…
И така, нека се захванем с един изчерпателен анализ на способите и действията на “Дон Меди”.
Богатствата си той събира от следните източници: замяна на горски земи и голи чукари на ниска стойност с апетитни късове земя по Черноморието, в близост до плажната ивица и в зимните курортни селища; завземането на земи, защитени като резервати или курортни области; приходи от безпардонната и безобразна сеч на българските гори, заради което го наричат “кръстник на дървената мафия”. Смята се, че материалът от горите, които Симеон “си върна” и изсече, се пласира в Гърция с братската помощ на коалиционния партньор. Друго? Източване на българския държавен резерв; финансиране от турската мафия (например, от Седат Пекер, заявил го на процес в Истанбул, по който е подсъдим); безмитна търговия по границата. Например, Фуад Гювен от търговец на дребно става мултимилионер, търгувайки с безмитен бензин от България в Турция. Един от най- солидните спонсори на ДПС, Суди Йозкан, държи бившите безмитни магазини на Кореком по българската граница. Част от бизнеса му е да изкупува паркинги за ТИР-ове на основните пътни артерии, по които нелегални търговци транспортират наркотици, злато и други контрабандни стоки от Турция до Западна Европа. Съществуват и други, по-директни способи като източването на еврофондове, лобирането при търгове и конкурси, с цел получаване на съответните комисионни, сделки с положителни оценки на въздействие върху околната среда от Министерство на околната среда и водите и т.н. и т.н.
Когато Ахмед Доган декларира за своя “обръч от фирми”, медиите възприеха тази информация погрешно или, по-скоро, се направиха на наивни, за да не се набутват между шамарите. Затова, заявявам в прав ред: Не става дума за реални фирми на реални бизнесмени, които спонсорират политическата партия срещу евентуални бъдещи услуги! Става реч за пояс от търговски дружества и сдружения с “идеална” цел, създаден за да изпира, укрива, трансформира или върти откраднатото от съответната политическа партия! В случая с Меди далаверата се върти от три основни типа сдружения: фондации, регистрирани с дейност в частна полза, които са идеалните перачници на пари; офшорни фирми; ЕООД-камикадзе или бушони.
Фондациите с дейност в частна полза, създадени от Доган, винаги са със седалище и адрес на управление тези на ДПС. В Управителния съвет решаващият глас има или Меди, или някоя негова марионетка. Известни са случаи на усвояване на еврофондове без реализацията на проекта, но основната им функция е да се узаконяват имоти на Меди, неотразени в данъчната му декларация. Тук ще спомена само четири за илюстрация на явлението. Фондация “Институт за изследване на интеграцията”. Тя кандидатства за 459,734 евро. Усвоява част от тях, но не е изпълнила проекта, заради който е финансирана. Сдружение “Толерантност” - в него членуват 45 общини и целта му е да представлява общините членки пред европейските програми и инвестиционните фондове. Очевидно, действителната му цел е да насочва средствата към общини, от които лидерът на ДПС е финансово и политически удовлетворен. Председател на Управителния съвет е Кирилка Ангелова, за която ще стане дума и по-долу. Фондация “Хермес” - в Управителния съвет фигурират Ахмед Емин, загадъчно “самоубит” в Боянските сараи, бивш шеф на кабинета на Доган и личната секретарка на вожда, Бирмен Яхова. Обявената цел е усъвършенстването на образованието и обучението на даровити деца, но нямам данни действително да е подпомагано дете. Дворецът в родното село на Доган, Дръндар, обаче, удобно е прехвърлен на тази фондация. Той е на три етажа, по 500 кв.м. всеки и местните хора неофициално го зоват Доганленд. Сградата пустее и не е известно тук да е стъпвало крачето и на едно облагодетелствано дете. А малкият Мехмед, тринадесетгодишен, болен от тежко онкологично заболяване, е обречен да умре, защото няма средства за скъпото му лечение в чужбина.
Подобни функции на параван има и фондация “Онтос” и много други. Просто не е възможно да бъдат изброени всички.
Що се отнася до офшорките, те са много удобно средство да се източат, без възможност за проследяване, парични средства и апорти. Изследователите на имуществените дела на Доган не са в състояние да уточнят броя на офшорките, зад които стои той. Една типична схема, която съм очертала в предишни материали, е ограбването на общинско или държавно имущество по следния начин: някаква фирма, привидно порядъчна и обещаваща много инвестиции, регистрира смесено дружество с общинско или държавно участие във вид на апорт (апетитни терени земя). След регистрацията на смесеното дружество, частната фирма прехвърля своя дял на друга фирма, която е офшорна. Така общината се озовава в съдружие с неизвестно юридическо лице, фантом, което притежава мажоритарен дял от дружествения капитал. Подходящите предпоставки за бъдещото източване на общинско или държавно имущество са налице. Колкото и неморална да е тази схема, за жалост, тя не противоречи на императивна норма на Търговския закон.
Що се отнася до дружествата-камикадзе или бушони, те съществуват с една цел. Ако около някоя определена сделка завони особено зле, президентът на фирмата-параван, която по правило е регистрирана като ЕООД, да обере каймака на неприятностите с правосъдието, а Меди Доганов и кохортата му да излязат от разследването чисти като изворна вода.
Ще дам само два примера за такива фирми: “Аскона- 97”- ЕООД. Президент е госпожа Кирилка Ангелова, която е и в управителния съвет на една от фондациите на Доган. На тази фирма се водят като собственост Боянските сараи. Участвала е в съмнителна афера, свързана с източване на държавния бюджет и в търгове в Министерството на отбраната, където са повдигнати съмнения в лобиране и конфликт на интереси. Фирмата е потънала в данъчни задължения и други дългове, а напоследък госпожата е издирвана от кредитори и длъжностни лица, но настоящият й адрес е неизвестен. “Персонал инженеринг”-ЕООД е фирма, част от холдинг, чийто управител е близък до Доган (името е по-долу), спонсорирана е от ДПС и на нейно име се водят имоти на нашенския дерибей.
Какво е реалното недвижимо и движимо имущество на Дон Меди? В състояние съм да дам доста повърхностна информация, като съвсем не претендирам, че списъкът е изчерпателен: Боянски сараи- 3543 кв. м., застроена площ. Струват не по-малко от 1,5 милиона щ.д. Сградата е вдигната без строително разрешение и документи за собственост върху земята. Дължат се над 1 милион на общинската хазна за данък сгради; хотел “Орфей” в Девин - официално се инвестира от бившия вицепрезидент на “Мултигруп”, по-точно - на фирмата му “Bulgarian eco project”. Води се на една бивша фризьорка и един бивш строител. “Каса Домини” - сградата се намира в село Рибарица, община Троян, като земята е закупена шест-седем пъти по- евтино. Формално, собственик е отново бившият вицепрезидент на “Мултигруп”; дворец на децата в село Дръндар, родното село на Доган. Никога не е бил обитаван от деца. Води се на фондация “Хермес”, в управителния съвет на която влизат Доган, покойният Ахмед Емин и личната секретарка на героя ни; база в парка Росенец, местността Отманлий в Бургас. Води се на името на “Персонал инженеринг”- ЕООД, част от холдинга “Минстрой инженеринг”; сараи в местността “Германка” в Созопол; апартамент в квартал “Стрелбище” в столицата, мезонет за 1,937 милиона, закупен от Доган още през 1992 г. с площ 305 кв. м. ; яхта за 2,300 милиона.
Списъкът далеч не е пълен.
В данъчната декларация на Дон Меди влизат само един апартамент, един гараж и теренът в с. Дръндар, заедно със сграда от 250 кв.м. застроена площ, като дворецът е “пропуснат”.
При декларирането на доходите си Ахмед Демир Доган е описал само депутатската си заплата.
Ако проследим бизнес биографията на човека, ще ни направи впечатление, че често се появяват няколко лица. Това са Кирилка Ангелова - бивш член на управителния съвет на Интендантско обслужване, фирма на Министерство на отбраната; Николай Вълканов- бивша дясна ръка на Илия Павлов и бивш вицепрезидент на “Мултигруп”, наричан понякога “икономът на Доган”; Мирчо Петков, бизнесмен, източил 500 милиона лева от държавния резерв; Георги Тумпалов - бившо ченге и бивша мутра, някога представител на ВИС в Созопол. Меди го е спонсорирал за заслуги със замък с 63 стаи в Равадиново; Бирмен Яхова - лична секретарка.
Това са само най-главните играчи. Сцената гъмжи и от второстепенни актьори и статисти.
Питам сега, какъв е проблемът ДАНС, комисията Кушлев или прокуратурата да се самосезират и да направят едно обективно нормално разследване?
Нека да видим дали са налице предпоставките, изисквани от НПК, законен повод и достатъчно данни.
Всяка публикация в медийно издание, включително електронно, може да се счита за сигнал и позволява на прокуратурата да се самосезира. Не е нужно да е известен авторът. Достатъчно е да се провери с търсачката на името Ахмед Доган, за да излязат голяма част от описаните в материала факти. Това, което съм направила, е само да ги обобщя и анализирам.
Мисля, че разследването няма да е лесно, но не е и невъзможно. Може да се тръгне от данъчната декларация на Меди, в която не е отразена поне една яхта, която се води на негово име.
По-лесно би било, ако се започне с произхода на средствата му или достатъчни ли са депутатските заплати, които е декларирал, за да си купи , например, сграда от 250 кв.м. застроена площ, апартамент за милион и половина и яхта за повече от два.
Защо комисията Кушлев дреме? Налице са куп данни за нерегламентирани доходи, свързани с организираната престъпност. Възможно е и да се започне с Кирилка Ангелова, Николай Вълчанов и други. Те дължат данъци и поне за първата знам, че същите не са изплатени. При едно добро и методично разследване от пипалата може да се стигне до главата на чудовището.
Къде дремете вече осемнадесет години, господа?! Или не ви стиска да разследвате Меди? Това ли е? От определени партийни централи са ви забранили? А какво става с независимостта на магистратите и органите на разследването? Докъде ще я докараме така? Какво ми гарантира, че утре някой няма да ме “самоубие” безнаказано? Това и моя държава ли е или е майка само а Меди и подобните му? Аз и читателите на тези сайтове криво-ляво, често с цената на лишения си плащаме данъците и ви храним. Не заслужава ли народът ни, хората, малко справедливост?
Но да оставим тия, от които зависи справедливото законно възмездие на летаргичната им дрямка. Друго, което бих желала да споделя с вас е, че Доган няма само обръч от фирми, а напоследък си реди и обръч от партии. Защо ли? За да е сигурен, че позицията му на манипулатор в парламента ще остане непоклатима или, ако тия новоизлюпени формации не вкарат депутати, поне ще отбият гласове и ще му осигурят по-добър избирателен комфорт.
Съветвам ви, когато гласувате, да се спирате на партии, които поне донякъде познавате. Трябва да сте наясно кои и какви са лидерите, кой стои зад тях, кой ги финансира, кой дърпа конците. Защото често совите не са това, което са, както се казва в “Туин Пийкс”
Например, лидерът на “Лидер” Христо Ковачки е бивш ортак на Косьо Самоковеца, доскоро беше разследван за източване на ДДС в особено големи размери, стана вторият по богатство човек в страната, но никой не може да каже как получи рамо в затворения кръг на енергийните магнати. Обезпокоителни са и слуховете с насилие върху работниците в мините му по въпроса за кого да гласуват, при кого да си уредят допълнително пенсионно осигуряване. Човекът се държи разпасано като феодал и неговите банди мутри с бухалки, които събират парите за отопление в провинцията, са изтормозили много безпомощни старици и слаби жени. Наред с всичко това, той, освен БСП, единствено не е декларирал, че няма да се коалира с ДПС. Неговият партньор в танца, Емил Кошлуков, който в затвора е имал прякора Сузи Дългото бедро и се слави като информатор на надзирателите, смени няколко политически формации не в търсене на истината, а на шанса да стане депутат. Смятам, че за целта би ратифицирал договор не само с дявола, а дори и с Дон Меди. В провинцията граждани ми споделиха, че сред водачите на листите на Ред, законност и справедливост има адвокати, свързани с престъпния свят, бизнесмени с неясен бизнес и други неподходящи за лозунгите на партията персони. Не бива да се забравя, че кандидатът на Яне Янев за президент бе бивш агент на ДС, Георги Марков, подобно на сегашния ни държавен глава. Янев винаги е оглавявал малка и финансово затруднена партия, а сега изведнъж хвърля пищни средства за изборите. Откъде са те? Изобщо, внимавайте вълкът да не ви подмами, дегизиран като агънце. Меди много се нуждае от властта, та да окръгли имотите си, които му се виждат малко, а и, както на Цветелин Кънчев, му трябва имунитет. Разгръщайте и стъпвайте, защото зад булото на невестата, която си избирате, може да се окаже злорадата физиономия на Дон Меди.
Отново напомням на компетентните органи! Аз и многобройните читатели в мрежата очакваме до края на месец август да започнете разследване срещу Доган за данъчни измами, пране на пари, нерегламентирани доходи.
(Следва: Царедворците на Дон Меди).

АВТОР: ПАУЛА ЛАЙТ

http://www.hermesbooks.com/detail.php?pID=941&pcatID=14
http://dilok.net/article91.html

2 коментара:

  1. Мн. добър анализ, но ми се струва че му се полага по широка публика, може би някой национален седмичник например.
    Само да попитам, защо „дон„ Меди, все пак дон е испано говорящо обръщение за господар, но има и друго значение, в смисъл на талант, майсторство, някаква дарба за нещо, според мен Меди бей, по ще му приляга:))

    ОтговорИзтриване
  2. "...да започнете разследване срещу Доган..."
    Ха сега...Кой да започне като в България цели 21 години БАНДИТОКРАЦИЯТА граби,убива,заразява,унищожава...Как да започнат като те самите трябва да отговарят за 400 - 500 мрд.лева откраднати от нас пари,за повече от 100 хиляди отвлечени на запад девойки,най-красивите,за проституция,като част от тези девойки са удавени в Балтийско море за отказът им да проституират!!!
    Цялата пасмина от президенти,премиери,министри,депутати и т.н.,които ни грабиха,изгонваха от България,убиваха,трябва да мине през ръждясала гилотина,както се изрази наш поет!!!
    Но трябва да има книги,които да документират тези факти от нашата история(за съжаление 21 години бандитизъм) и Вашата книга е добре дошла!!!

    ОтговорИзтриване

Мнението Ви за новата книга "Пътища" на Паула Лайт

Мнението Ви за материалите

Powered By Blogger